Crowdfunding-ul poate fi o metoda de finantare nu numai a proiectelor din domeniul social, ci si a afacerilor dezvoltate de antreprenori.
Fondurile primite prin crowdfunding, specifica reprezentantii Sprjina.ro, cea mai noua platforma de crowdfunding romaneasca, nu au o limita maxima, sunt nerambursabile si le sunt disponibile antreprenorilor inainte de lansarea proiectului. De asemenea, antreprenorul se bucura si de feedback inainte de lansare in fata comunitatii construite in jurul sau, cu care acesta poate continua sa comunice si dupa incheierea perioadei de strangere de fonduri de pe platforma.
”Cand un proiect are o prezentare detaliata si transparenta a planului de business, este promovat corespunzator si initiatorul sau comunica cu sustinatorii, rata de succes este foarte ridicata. Nu exista un algoritm de selectare a proiectelor pentru a le asigura finantarea. Pot afirma cu certitudine ca succesul mai mare il au si il vor avea start-up-urile si business-urile originale si inovative, promovate de antreprenori implicati 100%”, a declarat Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.
In Romania, antreprenorii au la dispozitie mai multe variante de finantare, de la cele traditionale, ca imprumuturile bancare si programele guvernamentale, la cele mai noi, precum crowdfundingul. (A.D.).